<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1207922535924872&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tilbake til oversikten

Det perfekte lydsystemet for hybrid undervisning

Da Athen State University i Alabama skulle utstyre 30 klasserom og konferansrom med lydsystemer gjennomførte de omfattende testing før valget falt på Nureva HDL300. "Det perfekte lydsystem for hybrid undervisning, spesielt med tanke på at den må filtrere ut støy fra projektoren 25 cm unna!" sier Dave Walker, direktør ved universitetet.

Dave Walker, Athens State University’s director, teaching and learning innovation services

Jeg ble forbløffet over at den klarer å eliminere viftestøyen helt. Nurevas algoritme for støyeliminering er langt bedre enn alle de andre produktene vi testet.“ 

En som vet hva han snakker om

Dave er kvalifisert til å bedømme lydsystemer for klasserom. Med flere tiårs erfaring fra videoproduksjon kjenner han alle teknikaliteter rundt lyd. I tillegg er han opplært i visuell undervisningsteknikk og ser det store bildet med tanke på hvor viktig lyd er for lærere og elever. “Du kan ha den beste læreplanen og flott grafikk, men hvis deltagerne ikke blir hørt, eller om det er bakgrunnstøy eller for mye ekko, vil opplæringen mislykkes.

athens-state-cs-1200x628-1

Tøffe kriterier før valg av lydsystem

1. Klar lyd

Ble de spesifikke vokalfrekvensene nøyaktig formidlet slik at talen var lett forståelig? Nureva: “Lyden var veldig skarp og ren. Det var forståelig da vi gikk rundt i rommet på forskjellige punkter. ”

2. Fjerne bakgrunnsstøy

Ble fremmede lyder som klimaanlegget og andre maskinlyder eller lydene fra studenter som hvisket eller snakket tilstrekkelig redusert? Nureva: Som nevnt gav Nurevas ytelse skoleansatte hakeslepp.

3. Håndtering av kompresjonsgjenstander

Hver produsent bruker komprimering for å oppnå bedre lyd. Kompresjonsgjenstandene er uønskede lyder og frekvensmodulasjoner som du hører som kan være veldig distraherende. Dave; "Jeg vil virkelig understreke at dette kan være det viktigste vi fant. Nureva var bokstavelig talt det eneste systemet der vi ikke kunne høre noen nevneverdige kompresjonsgjenstander.”

4. Enkel installasjon

For Dave og teamet hans måtte det være raskt å installere og enkelt å bruke. “Det tok oss 30 minutter å installere. To skruer for å montere den på veggen og en Ethernet-kabel for å plugge inn.” (Andre systemer de testet tok hele dagen å sette opp og krevde å kjøpe ekstra utstyr.)

5. Riktig pris

“Det var en av de rimeligere løsningene vi testet”. Det er også verdt å merke seg at før de testet Nureva, fant testteamet at konkurrerende lydsystemers ytelse ikke stod i stil med kostnadene deres.

Nureva HDL300 audio conferencing system providing full room coverage at Auburn State University

Den klare vinneren

Dave og de andre beslutningstakerne ved universitetet testet flere systemer, fra rimelige takmonterte mikrofoner til svært dyre nettverksbaserte systemer, men ingen fikk toppkarakter før før de testet Nureva-systemet. “Nureva gjorde virkelig en utmerket jobb med å tilfredsstille alle våre kriterier.” avslutter Dave.

Det er ikke rart da at Dave og Athens State University utstyrte over 30 klasserom med Nureva HDL300 lydkonferansesystemer sammen med 4 Dual HDL300-systemer for større konferanserom.

Dave Walker, Athens State University’s director, teaching and learning innovation services

Teknologi som skaper pedagogiske opplevelser

Hvordan går det nå en tid etter at Nureva er installert? Dave forteller om en gang han jobbet sent og lyttet til et kveldskurs, der underviseren brukte Nureva samt litt ny videoteknologi for første gang.

«Jeg la merke til at lyden var høy og skarp, enten elevene var i klasserommet eller snakket fra sine eksterne enheter. De samhandlet tydeligvis med hverandre og det var ingen lydproblemer. Lyden var perfekt og du kunne høre at elevene hygget seg i undervisningen. Læreren var i fyr og flamme over at at alt dette var mulig, det er et privilegium å se den slags interaksjon samtidig som du innsert at det bare er mulig på grunn av visse teknologier.

Tar du de riktige teknologivalgene kan du få til fantastiske pedagogiske opplevelser", avslutter Dave.

FÅ EN LYDDEMO