<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1207922535924872&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tilbake til oversikten

Ti grunner til å velge SMART

Skal du bytte ut gamle tavler eller prosjektorløsninger med en ny skjerm i klasserommet? Her er ti gode grunner til hvorfor du bør velge SMART. 

Tekst av: Kristina Rummelhoff

  1. Stabil og trygg løsning

SMART har over 25 års erfaring med levering av touchskjermer til klasserom. SMART Board interaktiv skjerm er langt mer enn bare en touch-skjerm. Skjermene utgjør en viktig del av selve infrastrukturen i et digitalt klasserom; de leveres med en innebygget Android-modul som er koblet til nett og gir tilgang til en rekke digitale basisverktøy som tavle, nettleser og trådløs speiling av mobile enheter. SMART har utviklet sin egen innebygde Android-modul*, som etter vår mening, gir deg den mest komplette løsningen med den laveste brukerterskelen på markedet. 

MX Skjermdeling

2.  Gratis i bruk 

For å bruke en SMART-skjerm skjerm trenger man ingen drivere eller programvare. Det er gratis for skolen å eie, og det er ikke nødvendig med programvare. Skjermen inneholder et variert utvalg av innebyggede funksjoner som ligger klar til bruk når man kommer inn i klasserommet. 

  3.  Brukervennlig

SMART har et enkelt brukergrensesnitt som gjør at det er lett å navigere seg rundt på skjermen og bruke de ulike innebygde verktøyene. Med SMART sin object awareness-teknologi forstår skjermen når man ønsker å skrive, flytte og viske*. Dette gjør det spesielt enkelt å bruke tavlen i undervisningen, for både lærere og elever.  

  4.  GDPR og sikkerhet 

Som standard vil en SMART skjerm alltid bli levert med «personvernsinnstillingen» aktivert. SMART sin server ligger i Europa, nærmere bestemt Frankfurt. I tillegg sitter deres team for prosesseringsstøtte i Spania. Ved at skjermen tilbyr automatiske oppdateringer av iboende programvare sikrer dette at Android-operativsystemet alltid har de seneste Android-sikkerhetsoppdateringene. SMART selger aldri data videre, den lagres kryptert og kun i nødvendig tid. Man kan når som helst be om å få sin data slettet. Les om GDPR - Hvorfor er det viktig for deg som kjøper av interaktiv skjerm?

sikerhet

  5.  Miljø og bærekraft  

SMART fokuserer på miljøet både i sin produksjon av skjermene og når det kommer til brukerens fotavtrykk. Alle skjermene er Energy Star-sertifisert, som blant annet betyr et lavt strømforbruk. SMART jobber for å redusere sin belastning på miljøet, gjennom ulike miljøsertifiseringer (blant annet ISO 14001:2015). Interactive Norway er i tillegg medlem av Grønt Punkt (returordning av emballasje) og RENAS (returordning av EE-produkter). 

grønt.miljø-2

  6.  Garanti 

Når man kjøper en SMART-skjerm får man med en av markedets beste garantiordninger. Skulle det være noe med skjermen som ikke lar seg løse med «på stedet-garanti», vil man få tilsendt en tilsvarende skjerm via SMART sin «SWAP-garanti». Dette betyr mindre nedetid og større trygghet for læreren i klasserommet.  

  7.  SMART flåtestyring  

Når man kjøper en SMART-skjerm medfølger flåtestyringsprogrammet SMART Remote Management i hele garantiperioden*.  SMART Remote Management gir full tilgang til å laste ned alle apper i Google Play Store.  Administrator kan få status på alle skjermer, kjøre felles oppdatering, installere apper, sende beskjeder til skjermen mm.  

smart.remote.control-2 

  8.  Innebygde pedagogiske verktøy  

I SMART-skjermens tavlefunksjon finnes det gode pedagogiske verktøy der elevene kan delta aktivt via egne enheter til skjermen. Del budskapet er en funksjon der elevene kan sende opp bidrag i form av digitale lapper. Et nyttig verktøy til å for eksempel kartlegge forkunnskaper, få innsikt i elevenes refleksjoner eller som en oppsummerende aktivitet. Skjermens tavle kan også deles ut til elevene, og gjøres tilgjengelig som et felles arbeidsark.   

  9.  SMART-konto og programvare 

Med en SMART-konto kan man logge seg inn direkte på skjermen*. Dette tar bort nødvendigheten av PC-tilkobling, og gir mulighet til privat skylagring av tavlenotater i Lumio-biblioteket. Det vil si at læreren kan få tilgang til sine tavlenotater også utenfor klasserommet, og kan åpne samme tavlefil i ulike klasserom på ulike skjermer. Læreren kan også forberede en interaktiv undervisningsfil i Lumio, som kan åpnes direkte i tavla.  Lumio by SMART er en interaktiv programvare som tilrettelegger for engasjerende, utforskende, samhandlende, inkluderende og variert undervisning. Den inneholder også spillbaserte aktiviteter, lyd- og videostøtte, engasjerende leser for å nevne noen av programvarens spennende muligheter.  

lumio.by.smart

10.  Smartskole.no 

Smartskole.no er en portal som driftes av Interactive Norway. På portalen publiseres det ukentlig læringsopplegg som kan brukes gratis av andre lærere. Den inneholder også en egen opplæringsside med materiale til både bruk av SMART-skjerm og Lumio.  Med SMART som skjermløsning i klasserommet har du også tilgang på pedagogisk support gjennom Interactive Norway sine digitalpedagoger. De bistår gjerne med kurs i SMART sine produkter for en best mulig iimplementering og bruk i klasserommet.  

smartskole.visning

*Gjelder SMART MX og 6000S.  

SMART Board MX og 6000S har en garantitid på 5 år. SMART flåtesystem medfølger i hele garantiperioden.  

SMART Board GX har en garantitid på 3 år med mulighet til å kjøpe opp til 5 års garanti. SMART flåtesystem er mulig å kjøpe som tilleggsprodukt.  

Kilder brukt i dette blogginnlegget:: SMART Technologies og Interactive nettsider

Lær mer om SMART Board - designet for naturlige læringsopplevelser

 

Interactive-Norway-logo