<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1207922535924872&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tilbake til oversikten

Nureva HDL300 løser lydproblemer hos Asplan Viak Trondheim

Når man kjører ned Elgeseter gate på vei mot sentrum av Trondheim og Nidarosdomen, kan man ta til venstre inn Abelsgate. I enden av veien ligger et pent og moderne kontorbygg. Opp trappen og inn en dør blir man møtt av et imponerende resepsjonsområde designet for å bringe mennesker sammen. Velkommen til Asplan Viak.

Rommet er luftig og åpent og møblert med puffer, puter, benker, stoler av ymse sort, samlet rundt bord tenkt benyttet til både iherdige møter og tilbakelente samtaler.

møterom-asplan.m.logo

Ta en titt på tegningen under. Her har man et stort rom med to langvegger med vinduer, betongpilarer, det er høyt under taket, mye glass og metall. Rommet ligger i vinkel og grenser mot en åpen kjøkkenløsning der man har kaffemaskin, kjøleskap og nok en sittegruppe. I tillegg henger det tre store skjermer på veggen der presentasjonsinnhold og deltagere på Teams vises.

lokaler-asplan.m.logo

Dette rommet er ikke bare uvanlig, men byr på alt man kan liste opp som mulige utfordringer for lyd og videokonferanse i et rom fylt av mennesker. Et rom der man både prater i munnen på hverandre og ønsker å lytte. I tillegg har man han som henter kaffe i maskinen, hun som benytter vanndispenseren i kjøleskapet og de der borte i hjørnet som diskuterer engasjert. Et samlingspunkt det er uvanlig vanskelig å få orden på lyd og tale til video.   

Hjertet i kontorlokalet

"Rommet er et flerbruksrom. Skjånestorget er hjertet i vårt kontorlokale. Det er resepsjon, det er vrimleområdet, det er møterom, det er her vi har arrangementer, det er utgangen til terrassen."  

Bente Ludvigsen er kontoransvarlig hos Asplan Viak og har vært med i flytteprosess, møblering og tilretteleggelse i Abelsgate. Viktig planlegging for at hun og hennes kollegaer skal ha det bra på jobb og oppleve at lokalene de har til rådighet både er hyggelige å oppholde seg i og funksjonelle.

"Da vi flyttet hit i 2017 gjenbrukte vi 6 takhøyttalere og en trådløs mic. Største utfordringen har vært at vi ikke har kunne ha toveis-kommunikasjon med de andre kontorene i Asplan Viak, spesielt ikke mot vårt satellittkontor Stjørdal og andre vi jobber tett med."

Løsning til utfordrende møterom

Asplan Viak har derfor hatt en utfordring med å finne en løsning som ikke bare ivaretar lyden for de som sitter i lokalet, men som også for de som er med på video. Rommet er stort og vil derfor tradisjonelt sett trenger et intrikat oppsett av mye teknisk utsyr. Utsyr som vil kreve kunnskap av bruker og kontinuerlig tilsyn fra fagpersoner.

Med hjelp fra Atea, Asplan Viak sin AV-leverenadør, har ulike løsninger blitt diskutert og vurdert. Valget falt til slutt på Nureva HDL300 mikrofonløsning, da særlig fordi Dual HDL300 kunne dekke opp til 120m2. Asplan har tidligere gode erfaringer med Nureva, men aldri forsøkt en Dual i et så utfordrende miljø.

Da man i tillegg kunne koble til bøylemic slik at stemmen til taler ble forsterket i rommet ble det med ett enda mer aktuelt. Nureva Voice Amplification gjør nemlig at man kan benytte mikrofonen både som høyttaler i rommet og forsterke opplevelsen for videodeltagere. Det var også et stort pluss at løsningen er Microsoft Teams sertifisert da Asplan Viak benytter Microsoft Teams som standard videoløsning.

"Vi var veldig spente, men det fungerer som forventet til vårt store og ganske uvanlige rom. Vi anbefaler at de som skal være talere har på seg bøylemic når de snakker for da blir opplevelsen best for de som er mottakere. Dette er en mye bedre opplevelse av rommet enn vi har hatt tidligere. Våre medarbeidere kan ha Teams møter med god lydkvalitet, og vi får til toveiskommunikasjonen som vi har savnet. Vi har vi GODE tilbakemeldinger fra våre ansatte."

Det tekniske og sosiale går hånd i hånd

IT konsulent Lasse Karlsen, Bente og andre fra Asplan Viak, samt forhandler og distributør avholdt i november et testmøte for installasjonen. Det ble konkludert med at rommet nå endelig kunne møte de behovene man visste eksisterte. Alle deltagere hører godt, får med seg diskusjonen og har en brukervennlig løsning på plass. Altså, det tekniske og sosiale går hånd i hånd.  

"Vi har også hørselshemmede til stede på møtene. Det var en av grunnene til at vi måtte gjøre noen tiltak, vi måtte få til bedre kommunikasjon mellom kontorene. Og nå som vi har en situasjon med mindre reising og samlinger, er det enda viktigere at løsningen fungerer. Løsningen gjør at behovet for teleslynge bortfaller."

Å kunne løse denne typen utfordringer er hva Nureva HDL300 er designet for å gjøre. Store, komplekse rom der man samles i ulike fora med ulike mål. Til syvende og sist er det samhandling mellom mennesker det dreier seg om. At vi har en digital hverdag parallelt med den fysiske med hjelpemidler som støtter, ikke forringer opplevelsen.

Fantastisk lydopplevelse uansett hvilken utforming møterommet har

Nureva HDL300 er en mikrofonplanke med høyttalere som dekker opp til 60m2 stor rom. Basert på sin Microphone Mist teknologi plukker den opp samtalen mellom mennesker, uavhengig av hvor de befinner seg. Virtuelle mikrofoner tar høyde for rommets utforming, møblering og hvor mange mennesker som befinner seg der.

Den som investerer i en skikkelig lyd- og mikrofonplanke til møterommet, investerer i kundeopplevelse. 

Lyst på en lydtest fra våre lokaler?

Få en lyddemo

HubSpot Video