<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1207922535924872&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

For å overbevise et publikum er det ikke nok med fakta – du bør vekke engasjement. Du kan få til det meste med PowerPoint, men husk at det også finnes andre verktøy det kan være verdt å prøve ut.


Gode presentasjoner krever mye arbeid. Du bør definere et tydelig budskap, pakke det inn i en historie og formidle innholdet på en troverdig måte. Det aller viktigste er imidlertid å vite hvem du snakker med.

Dersom du vet hvordan folk tilegner seg kunnskap har du et godt utgangspunkt for å holde en god presentasjon. Noen av oss har en visuell læringsstil og lærer best ved å se. Andre lærer mest av å lytte (auditiv læringsstil), mens en tredje gruppe mennesker lærer best ved å gjøre eller berøre (kinestetisk læringsstil). Det betyr at det kan være lurt å variere mellom virkemidler når du holder en presentasjon; du vet jo sjelden hvilken læringsstil publikum foretrekker.

Derfor er det er viktig at du har et presentasjonsverktøy som kan hjelpe deg med å engasjere og motivere alle typer mennesker.

Prezi

prezi-1

Skybaserte Prezi er et presentasjonsverktøy som gir deg et stort kreativt og visuelt handlingsrom. Det som skiller Prezi fra PowerPoint er mulighetene for zooming og deling av hele presentasjonen på et stort lerret. I stedet for å klikke seg gjennom lysbilder kan man gi publikum et helhetsbilde.

Det koster ingenting å opprette en Prezi konto, men dersom du ønsker å legge til visuelle effekter og lyd – eller samarbeide om en presentasjon – kan det fort bli en forholdsvis kostbar løsning.

Google Presentasjoner

 

Google Presentasjoner er et annet populært alternativ. Applikasjonen inngår i Googles G Suite, og gjør det enkelt å samarbeide om en presentasjon i sanntid. Det kreves ingen tilrigging i forkant. Med Google Presentasjoner kan du holde presentasjonene dine via Chromecast, Hangouts og AirPlay.

Det er kanskje mulighetene for samhandling som skiller Google Presentasjoner mest fra PowerPoint. Google Presentasjoner har likevel et noe begrenset kreativt handlingsrom, så dersom du ønsker å bruke visuelle effekter er dette muligens ikke det beste alternativet. Betalingsavtalene til G Suite starter på rundt 50 kroner per bruker per måned.

SMART TeamWorks

 

SMART TeamWorks er en digital tavleløsning med grenseløse presentasjonsmuligheter. Du kan forberede presentasjonen din i den nedlastbare programvaren, legge til alle typer ressurser som bilder, videoer, Powerpoint og Excel filer.  Alt du legger inn i kanvaset (som kan utøkes med flere slider) er dynamisk og kan flyttes på. Skriv og understrek i Powerpoint, på bilder og videoer og bla i PDFer. Samlingen av tavle og filer kan lagres i OneDrive og eller deles med møtedeltagerne i ettertid.

Tilhørere i rommet kan delta med sine ideer og filer fra sine enheter, eller oppe på tavlen, og du kan Inviter eksterne deltagere inn i tavlen via Teams / Zoom og TeamWorks Server Connection.

Prøv TeamWorks gratis i 30 dager.

Canva

canva-1

Canva er noe ganske annet enn PowerPoint, og er mest kjent for sitt store bibliotek med forhåndsdesignede lysbildelayouter (og andre visuelle formater som bilder og vektorgrafikk).

Canva kan være et enkelt og tidsbesparende alternativ om man trenger mye visuelt innhold. Løsningen er gratis, men om du ønsker muligheter for samarbeid og tilpasning må du oppgradere til Canva Pro. Betalingsavtalene for Canva Pro starter på rundt 110 kroner i måneden.


Keynote

keynote-2

Apples Keynote er på mange områder et alternativ som ligger tett på PowerPoint. Det visuelle handlingsrommet er riktignok noe større, med et stort utvalg av animasjonseffekter og sofistikerte maler. Apple lanserte også nylig en skybasert løsning som gjør det enkelt å samarbeide på iCloud. Keynote skal i utgangspunktet være mulig å konvertere til PowerPoint, men det er ikke uvanlig at presentasjonene ser noe annerledes ut etter konvertering.

Prowise Presenter

Prowise_Presenter_Europe

Noen presentasjonsverktøy, som Prezi og Keynote, har sin styrke i det visuelle. Andre, som Google Presentasjoner, gjør det enkelt å samarbeide. Men det finnes også alternativer som gir deg alt i én pakke.

Prowise Presenter kombinerer brukervennlighet og visuelle virkemidler med en rekke muligheter for interaktivitet. Dette gjør at verktøyet er godt egnet til møter, så vel som presentasjoner for større forsamlinger.

Du kan for eksempel skape engasjement med en quiz, involvere hele møterommet med hjelp av touch-skjerm, eller holde levende presentasjoner ved å ta i bruk hele spekteret av tilgjengelige virkemidler. Dette er spesielt relevant for å engasjere mennesker med kinestetisk læringsstil, som er avhengig av aktiv deltakelse for å lære på en best mulig måte.

Prowise Presenter er dessuten helt gratis å bruke for alle.
You may also like

Er din SMART Board skjerm klar til et nytt semester?
Er din SMART Board skjerm klar til et nytt semester?
1 august, 2022

Har du en SMART Board skjerm i klasserommet ditt? Vi har samlet noen tips som er lurt å sjekke ut før semesteret er i ga...

Hvordan finner du den perfekte skjermen til møterommet?
Hvordan finner du den perfekte skjermen til møterommet?
3 oktober, 2019

Når du velger skjerm til møterommet er det viktig å tenke over hva som kan gjøre møtene dine mest mulig produktive. Vi h...

Digital samhandling i møterommet – den nye normalen
Digital samhandling i møterommet – den nye normalen
30 april, 2021

Hva venter oss når corona situasjonen avtar og forsvinner? Flere av de store analyseselskapene er samstemt med hva vi ha...