<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1207922535924872&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Men først...

Se for deg at du skal ha din første dag som lærer på en ny skole. Den nye lederen din (som for øvrig kommer diltende inn døra ti over ni selv om dere hadde avtalt å møtes ni) har glemt å rydde ledig en arbeidsplass til deg. PC-en du skal bruke, er fremdeles låst til den den læreren som slutta før sommerferien, og ingen av dine nye kollegaer har fått beskjed om at du har din første dag i dag. Se så for deg at du sitter i bussen på vei til din andre arbeidsdag. Hva forventer du?

Jeg håper du hadde en bedre opplevelse av din første arbeidsdag enn hva som ble skissert i denne skrekkhistorien. Mest sannsynlig ble du møtt med hyggelige smil, vennlige spørsmål og en kaffeglad kollega som ivrig viste fram alle valgene du har på den nye kaffemaskinen. En god første dag vil mest sannsynlig få deg til å glede deg til arbeidsdagene som kommer. Er det ikke det vi også vil få til for elevene våre på deres første skoledag?

Årets viktigste skoledag

Første skoledag er en dag fylt med forventninger. Forventninger blant de yngste elevene som tar sine første steg inn i klasserommet. Forventninger blant de eldste elevene som entrer sitt siste år i grunnskolen. Forventninger hos deg som for første gang skal lede en klasse på egenhånd. Og forventninger hos deg som har lang erfaring fra klasserommet, men som likevel er spent på det første møtet med ditt nye klassetrinn. Første skoledag setter på mange måter standarden for resten av året. Første skoledag er på mange måter årets viktigste skoledag.

første.skoledag


Bedre planlagt – bedre bruk av tid

Å planlegge for en dag som er fylt med såpass mye forventning, er en stor jobb. Vi planlegger for alt vi vet skal skje, alt vi tror kan skje og alt vi umulig kan forutse at vil skje. Vi planlegger for å sørge for at elevene skal føle seg velkommen. Føle seg ivaretatt og sett fra første stund. Vi planlegger for å kunne frigjøre tiden vår til å være sammen med elevene våre. Du vil vel ikke ende opp med å bruke tiden på å løpe fram og tilbake i korridorene for å hente flere tegneark og blyantspissere?

Vi kan ikke hjelpe med alt, men vi kan hjelpe med noe!

Vi vet hvor mye du skal ordne i løpet av planleggingsdagene. Vi vet at du mest sannsynlig har alt for lite tid til å pusle med de små, men viktige detaljene. Detaljene som gjør at elevene føler seg sett og at klasserommet oppleves inspirerende med en god atmosfære. Vi vet at du aller helst skulle hatt mer tid til å lære deg nye navn, snakke med den nye spesialpedagogen og finne gode aktiviteter hvor spesielt den ene eleven kan kjenne på mestring. Vi kan ikke hjelpe deg med alt, men vi kan hjelpe deg med noe. Her er 6 ting du slipper å planlegge til skolestart.6 ting du slipper å planlegge til skolestart
...fordi vi har gjort det for deg.

 

1. Bokstavplakater til klasserommet

Vi har laget bokstavplakater med store og små bokstaver til klasserommet med tøffe bilder av SMART-monstrene fra Monsterquiz. Trykk her!

bokstaver

2. Navneskilt til elevene

Last ned fargerike navneskilt med SMART-monstre til elevene. Skriv ut, klipp og skriv på navn. Navneskiltene finner du her

Navneskilt

 

3. Klassekart med oversikt over hvor elevene skal sitte

Liker du å lage en visuell framstilling av hvor elevene skal sitte? Her har du et enkelt verktøy for å planlegge strukturen i klasserommet ditt. Trykk her for å lage klassekart.

4. Velkomsthilsen på tavla

Sørg for å skape en god atmosfære i klasserommet med innbydende farger som fanger elevenes oppmerksomhet. Bruk skjermen i klasserommet som en velkomstskjerm med en monsterhilsen!  Trykk her eller på bildet for å lage velkomstskjerm. 

Velkommen_1a

5. Lage gode rutiner for hva elevene skal gjøre når de kommer inn i klasserommet

Med monsteropprop får hver elev sitt eget monster med navnet sitt på. Da kan elevene selv vise at de har kommet inn fra friminuttet ved å flytte monsteret sitt over i klasseskipet! Finn opplegget her.

6. Undervisningsopplegg til første skoleuke

Lett på planleggingsarbeidet med våre ferdige undervisningsopplegg. Her finner du «bli kjent»-oppgaver, Monsterquiz med artige spørsmål, undervisningsopplegg for felles klasseregler og mye, mye. Trykk her for å komme i gang!

 

Vil du ha flere nyttige tips til skolestart?

 


Og helt til slutt – Har du sjekket at SMART-skjermen er oppdatert?

Har du for eksempel tilgang på tekstpenn med emojier og mulighet til å dele skjermen i to med split screen? Hvis ikke, kan du se her hvordan du oppdaterer til nyeste programvare.  

SB V4 split screen

Trykk her for å se hvordan du oppdaterer din SMART Board

 

 

Lær mer om våre digitale undervisningsalternativer til alle undervisningsformål fra barnehage og skole til spesialpedagogikk. 

Interactive-Norway-logo

 

You may also like

Er din SMART Board skjerm klar til et nytt semester?
Er din SMART Board skjerm klar til et nytt semester?
1 august, 2022

Har du en SMART Board skjerm i klasserommet ditt? Vi har samlet noen tips som er lurt å sjekke ut før semesteret er i ga...

Hva synes (egentlig) lærere om digitale læringsverktøy?
Hva synes (egentlig) lærere om digitale læringsverktøy?
21 desember, 2018

Tørr svamp mot tavle. Norgeskartet som ikke lar seg rulle opp igjen. Overhead ute av fokus. Ja, den tradisjonelle skolen...

Fremtidens klasserom – hvordan vil de se ut?
Fremtidens klasserom – hvordan vil de se ut?
22 januar, 2019

Digitaliseringen er allerede langt på vei i grunnskolen. Fremtidens klasserom er avhengig av gode digitale løsninger og ...