<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1207922535924872&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tilbake til blogg

Er din SMART Board skjerm klar for skolestart?

Nå er det ikke lenge til skoler på ny er fylt med lærelystene og spente elever. Har du en SMART Board skjerm i klasserommet ditt? Vi har samlet 5 tips som er lurt å sjekke ut før elevene er på plass.

Rengjøring

I løpet av sommerferien har det mest sannsynlig samlet seg litt støv i klasserommet. SMART skjermene er også mottakelig for dette og det kan være greit å bruke en lett fuktet mikrofiberklut og tørke over skjermen. Har du en eldre type SMART Board skjerm er det spesielt viktig å tørke i alle hjørner (der kamerateknologien sitter). I tillegg er det fortsatt en litt annerledes skolehverdag mtp. smittevern, og et ønske om grundigere rengjøring av skjermene kan være aktuelt. Vi har skrevet et blogginnlegg om desinfisering av SMART Board som du finner her.

SMART-Board-slik-rengjor-du-skjermen

Oppdatert

Visste du at alle SMART Board skjermer (kjøpt etter 2015) oppdaterer seg med nye og spennende innebygde funksjoner cirka fire ganger i året? Dette skal i utgangspunktet skje automatisk, men det hender at det ligger sperrer i nettverket som gjør at du må utføre dette manuelt. Man vil jo ikke gå glipp av det nyeste! For å oppdatere trykker du på innstillinger, deretter finner du en meny som heter “automatiske oppdateringer”, før du deretter trykker der det står “se etter oppdateringer”.

Er-din-smart-board-klar-for-skolestart-smart-ink

Fungerende penner

En viktig fordel med å bruke SMART Board i undervisningen er at du har mulighet til å skrive direkte inn i ulike apper/programmer. Visste du for eksempel at du kan gjøre dette direkte inn i en Power Point og i OneNote, i tillegg til en PDF? For at dette skal fungere optimalt bør du ha Notebook på din PC, men du kan også laste ned denne driveren (gratis) så vil pennene fungere slik de skal.

Aktiv lisens

Mange som bruker SMART Board i sin undervisning bruker også SMART sin interaktive programvare SMART Notebook. Programvaren er lisensiert og det kan være lurt å forsikre seg om at lisensen ikke har utgått i løpet av sommeren. Den stadig mer populære skybaserte programvaren Lumio by SMART er f.o.m. 1. august også lisensiert. Les mer om hva du må gjøre for å sikre deg tilgang her.

Slik-engasjerer-du-elevene-dine-i-smart-learning-suite-online-blogg

Interaktiv programvare

Ønsker du å vite mer om Notebook eller Lumio by SMART, slik at du kan benytte dette på din SMART Board? Disse programvarene tilrettelegger for interaktive undervisningsøkter, samarbeid, spillbaserte læringsoppgaver og samhandling fra hvilken som helst enhet, til en annen. Lumio by SMART er i tillegg svært brukervennlig og engasjerende til bruk i fjernundervisning. Vår Digitalpedagog, Kristina, har skrevet blogginnlegget “Slik engasjerer du elevene dine med bruk av Lumio”.

Banner, e-bok: En komplett guide til interaktive visningsflater i klasserommet.