<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1207922535924872&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Har du en SMART Board skjerm i klasserommet ditt? Vi har samlet noen tips som er lurt å sjekke ut før semesteret er i gang og elevene er på plass.

Aktiv lisens

Mange som bruker SMART Board i sin undervisning bruker også SMART sin interaktive programvare Lumio eller Notebook. Programvaren er lisensiert og det kan være lurt å forsikre seg om at lisensen ikke har utgått i løpet av sommeren. 

Slik-engasjerer-du-elevene-dine-i-smart-learning-suite-online-bloggOppdatert

Visste du at alle SMART Board skjermer (kjøpt etter 2015) oppdaterer seg med nye og spennende innebygde funksjoner cirka fire ganger i året? Dette skal i utgangspunktet skje automatisk, men det hender at det ligger sperrer i nettverket som gjør at du må utføre dette manuelt. Man vil jo ikke gå glipp av det nyeste! For å oppdatere trykker du på innstillinger, deretter finner du en meny som heter “automatiske oppdateringer”, før du deretter trykker der det står “se etter oppdateringer”.

Er-din-smart-board-klar-for-skolestart-smart-inkFungerende penner

En viktig fordel med å bruke SMART Board i undervisningen er at du har mulighet til å skrive direkte inn i ulike apper/programmer. Visste du for eksempel at du kan gjøre dette direkte inn i en Power Point og i OneNote, i tillegg til en PDF? For at dette skal fungere optimalt bør du ha Lumio eller Notebook på din PC.

Interaktiv programvare

Ønsker du å vite mer om Notebook eller Lumio by SMART, slik at du kan benytte dette på din SMART Board? Disse programvarene tilrettelegger for interaktive undervisningsøkter, samarbeid, spillbaserte læringsoppgaver og samhandling fra hvilken som helst enhet, til en annen. Lumio by SMART er i tillegg svært brukervennlig og engasjerende til bruk i fjernundervisning. 

SMART-Board-GX-Hardware-2-1

Få tilgang til ressurser og læringsopplegg laget i Lumio, gratis på Smartskole.no

Hent ferdige temabaserte læringsopplegg, pedagogiske spill og aktiviteter helt gratis fra Smartskole.no. Aktivitetene lagres på SMART-kontoen tilknyttet din skole og kan redigeres og tilpasses ulike alderstrinn. Gå til Smartskole.no, trykk på Læringsopplegg.

Les om hvordan du engasjerer elevene dine med bruk av programvaren Lumio. Vår Digitalpedagog, Kristina, har skrevet blogginnlegget “Slik engasjerer du elevene dine med bruk av Lumio”.

GX_in use_1

Rengjøring

I løpet av sommerferien har det mest sannsynlig samlet seg litt støv i klasserommet. SMART skjermene er også mottakelig for dette og det kan være greit å bruke en lett fuktet mikrofiberklut og tørke over skjermen. Har du en eldre type SMART Board skjerm er det spesielt viktig å tørke i alle hjørner (der kamerateknologien sitter). I tillegg er det fortsatt en litt annerledes skolehverdag mtp. smittevern, og et ønske om grundigere rengjøring av skjermene kan være aktuelt. Vi har skrevet et blogginnlegg om desinfisering av SMART Board som du finner her.

You may also like

Samhandling, engasjement og læring med Lumio by SMART
Samhandling, engasjement og læring med Lumio by SMART
6 mai, 2021

Med SMART Learning Suite kan du gjøre undervisningen din interaktiv. Skap engasjement, delaktige elever og samhandling p...

Apper til SMART Board
Apper til SMART Board
15 februar, 2022

SMART Board er langt mer enn bare en touchskjerm. Med den innebygde datamaskinen (Android), utgjør skjermene en viktig d...

Vinner av 2021 CODiE Award for beste samarbeidsløsning for elever!
Vinner av 2021 CODiE Award for beste samarbeidsløsning for elever!
15 juli, 2021

Lumio by SMART (tidligere SMART Learning Suite Online) er vinner av 2021 CODiE Award for beste samarbeidsløsning for ele...