<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1207922535924872&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Tilbake til oversikten

Møteromsutstyret som hjelper deg å prestere

Hvis du ser nøye på et gjennomsnittlig møterom, skulle du ikke tro det var en arena for viktige saker. 

– Det sitter langt inne å si det, men i dag har vi altfor dårlige ski, sa landslagstrener Egil Gjelland under Sotsji-OL. Skiskytternes 15-kilometer var akkurat over, og beste norske løper hadde kjempet seg inn til en 16. plass. Løperne kunne visst ikke selv klandres, men hva hjalp vel dét; pallen bryr seg fint lite om innsats og feige lag. Synd, kanskje – men sant. 

Det er ikke noe annerledes i næringslivet. Hva hadde du tenkt om Apple hvis mikrofonen til Steve Jobs hadde tatt kvelden midt under lanseringen av iPhone? Og hvordan blir det med tålmodigheten til kollegaene dine hvis du har kalt dem inn til møte, og du blir stående og fikle med projektoren i ti minutter før du kommer i gang?  

Møterommet er for de aller fleste bedrifter en arena der beslutninger tas. Det er en salgsarena så god som noen, enten du skal selge tjenestene dine til kunder, fremme arbeidsplassen din overfor jobbkandidater eller overbevise styret om den nye budsjettposten. Mang en god presentasjon – og prestasjon – har lidd under uegnet utstyr. 

Heldigvis er det ikke så mye som skal til for å gjøre møterommet til en trofast medspiller. 

Fremtidens møterom: Så mye mer enn en TV-skjerm

Vi har tidligere skrevet om fem klassiske irritasjonsmomenter fra møterommet. Mye av friksjonen er knyttet til utdaterte verktøy som flipover og whiteboard, men på langt nær alt. Også mye av det moderne utstyret som preger dagens møterom, for eksempel passive skjermer, har klare begrensninger. Det er for eksempel ikke mulig å la flere deltakere koble seg til samme skjerm, fra hver sin enhet.

Ofte etterfølges en presentasjon av en spørsmålsrunde, og hva engasjerer vel publikum mer enn muligheten til å interagere med det du akkurat har presentert – enten via egen laptop eller simpelthen ved å sirkle rundt et nøkkeltall med fingeren, direkte på skjermen? 

De beste møtene har deltakere – ikke tilskuere. 

Mens det er mange grunner til at et møterom kan virke som en brems, er det mye enklere å forholde seg til løsningen. Og hva kan det være? 

En skikkelig, interaktiv skjerm, selvfølgelig. 

Ok, vi er kanskje en smule inhabile – men vi mener virkelig at interaktive skjermer svarer på nesten alle de tekniske utfordringene du kjenner fra møterommene. Kombinerer du det med en «jeg forstår ikke hvordan de har klart det»-lydplanke fra Nureva, har du tilrettelagt for møter og presentasjoner som inspirerer. 

Ivareta den viktige forbindelsen

Enkelte har tatt til orde for å oppdatere Maslows berømte behovspyramide, ved å sette de mest grunnleggende behovene våre, som mat og drikke, i andre rekke. Hva kommer så først? Tilgang til trådløst nettverk. 

Om det ikke er helt alvorlig ment, er det jo en del sannhet i det – spesielt i møterom. Hvem har vel ikke opplevd at tilkoblingen svikter, enten det gjelder det lokale nettverket eller ledninger som ikke passer til utgangen? 

De beste interaktive skjermene byr på trådløs speiling av alle enheter, uten eksternt tilbehør som Apple TV eller Chromecast. Det er bare å være tilkoblet samme nett og følge den enkle instruksjonen på skjermen – akkurat som når du benytter Chromecast eller Airplay hjemme. Funksjonaliteten er integrert i skjermen. Hvis det skulle være å foretrekke, går det selvfølgelig an å laste inn presentasjoner rett fra USB.  

For pålitelig internettforbindelse, anbefaler vi å investere i en 4G-ruter, bare i tilfelle. Da har du en back-up hvis du er uheldig og mister det trådløse nettverket akkurat når det gjelder. 

Grenseløs utfoldelse med interaktive skjermer

I motsetning til sine analoge motstykker, tilbyr tavlefunksjonen på en interaktiv skjerm uendelig mye plass. Zoom inn og ut akkurat som du er vant til med andre touch-enheter, og skriv eller tegn så mye og så stort du vil. Interaktive skjermer kan i tillegg deles live med eksterne møtedeltakere, du kan lagre sesjonen i skjermen eller slette alt sammen etter møteslutt. Og notatene? Da er det bare å distribuere dem som en pdf, rett fra skjermen.

Les også: Hvordan finner du den perfekte skjermen til møterommet?

Lydplanken som lar deg høre – og bli hørt

Dårlig lyd har ødelagt nok telefonkonferanser. 

Derfor lar vi oss begeistre av lydplanken fra Nureva, HDL300. Ved hjelp av en nærmest magisk beregningsmetode, gjør den at alle i møterommet hører nøyaktig like godt, uansett hvor langt unna lydkilden de befinner seg. 

Er du lei av at alle flokker seg sammen rundt en liten laptop for å plukkes opp av mikrofonen? Lydplanken fanger opp lyd ved hjelp av den samme trylleformelen, slik at alle i møterommet også høres nøyaktig like godt. I tillegg har den et superenkelt brukergrensesnitt: Det er bare å sette i ledning, og HDL300 tar automatisk over som lyd- og mikrofonkilde. 

For godt til å være sant? Kom innom og prøv, da vel

New call-to-action